کشورهای برتر تولیدکننده طلا در سال ۲۰۲۳ و نقش آنها در بازار طلا
قیمت طلا در سال ۲۰۲۴ روند صعودی داشت و در ۳۰ اکتبر به بالاترین سطح خود یعنی ۲,۷۸۲ دلار در هر اونس رسید. این افزایش نسبت به ابتدای سال بیش از ۷۰۰ دلار بود. اگرچه پس از انتخابات آمریکا در ۵ نوامبر قیمتها به حدود ۲,۶۰۰ دلار کاهش یافت، اما همچنان در سطوح بالایی قرار دارند.
کاهش نرخ بهره، تنشهای ژئوپلیتیکی در اوکراین و خاورمیانه و ادامه خرید طلا توسط بانکهای مرکزی، از جمله عواملی هستند که به حمایت از قیمت طلا کمک کردهاند.
عملکرد قوی طلا در سال ۲۰۲۴ به نفع تولیدکنندگان طلا و کشورهایی است که این فلز گرانبها در آنها استخراج میشود. اما کشورهای برتر تولیدکننده طلا کدام ها هستند؟
شبکه خبری Investing News، بر اساس آخرین آمار منتشرشده توسط سازمان زمینشناسی آمریکا (US Geological Survey)، به معرفی کشورهای برتر تولیدکننده طلا در سال ۲۰۲۳ پرداخته است. طبق این آمار، تولید جهانی طلا در سال گذشته به ۳,۰۰۰ تن متریک رسید که نسبت به سال ۲۰۲۲ حدود ۶۰ تن کاهش داشته است.
۱. چین
تولید طلا: ۳۷۰ تن متریک
چین با تولید ۳۷۰ تن متریک طلا در سال ۲۰۲۳، همچنان بزرگترین تولیدکننده طلا در جهان است. اگرچه تولید طلای چین در سال ۲۰۱۶ به اوج خود یعنی ۴۵۵ تن متریک رسید، اما در بیش از یک دهه گذشته هرگز کمتر از ۳۰۰ تن نبوده است.
صنعت طلای چین تحت سلطه شرکتهای دولتی است. برخی از بزرگترین شرکتها عبارتند از China Gold International Resources، Shandong Gold و Zijin Mining Group.
چین علاوه بر تولید طلا، بزرگترین مصرفکننده این فلز نیز هست. در سال ۲۰۲۳، مصرف طلای این کشور به ۱,۰۸۹.۶۹ تن متریک رسید. همچنین بانک مرکزی چین با افزودن ۲۲۵ تن متریک طلا به ذخایر خود، به بزرگترین خریدار طلا در سال تبدیل شد.
۲. استرالیا
تولید طلا: ۳۱۰ تن متریک
تولید طلای استرالیا در سال ۲۰۲۳ حدود ۳۱۰ تن متریک بود که تفاوت چندانی با سال قبل (۳۱۴ تن متریک) نداشت.
بزرگترین معدن طلا در این کشور، معدن Boddington متعلق به شرکت Newmont است. استرالیا با داشتن بزرگترین ذخایر طلای جهان (۱۲,۰۰۰ تن)، نقش مهمی در تأمین طلای جهانی دارد. این کشور در سال مالی ۲۰۲۲-۲۰۲۳ حدود ۲۴ میلیارد دلار استرالیا از صنعت طلا درآمد داشت.
۳. روسیه
تولید طلا: ۳۱۰ تن متریک
روسیه با تولید ۳۱۰ تن متریک طلا در سال ۲۰۲۳، در جایگاه سوم قرار دارد. ذخایر طلای روسیه ۱۱,۱۰۰ تن متریک برآورد شده است که این کشور را پس از استرالیا در جایگاه دوم از نظر ذخایر قرار میدهد. اما به دلیل تحریمها پس از حمله روسیه به اوکراین، صادرات طلای این کشور با چالشهایی روبهرو شده است.
۴. کانادا
تولید طلا: ۲۰۰ تن متریک
تولید طلای کانادا در سال ۲۰۲۳ به ۲۰۰ تن متریک رسید. استانهای انتاریو و کبک بیش از ۷۰ درصد از طلای تولیدی کانادا را تامین میکنند. علاوه بر این، منطقه مثلث طلایی در بریتیش کلمبیا بهعنوان یک منطقه مهم اکتشافی شناخته میشود.
۵. ایالات متحده
تولید طلا: ۱۷۰ تن متریک
آمریکا با تولید ۱۷۰ تن متریک طلا در سال ۲۰۲۳ در جایگاه پنجم قرار گرفت. بیشترین مقدار طلای تولیدی آن از ایالت نوادا (۷۳ درصد تولید کل) و آلاسکا (۱۳ درصد) به دست آمد. ذخایر طلای ایالات متحده حدود ۳,۰۰۰ تن متریک برآورد شده است.
۶. قزاقستان
تولید طلا: ۱۳۰ تن متریک
قزاقستان با تولید ۱۳۰ تن طلا در سال ۲۰۲۳، یکی از کشورهای در حال رشد در صنعت طلای جهان است. معدن Altyntau Kokshetau بزرگترین معدن طلای این کشور است که توسط شرکت Glencore اداره میشود.
۷. مکزیک
تولید طلا: ۱۲۰ تن متریک
مکزیک در سال ۲۰۲۳ حدود ۱۲۰ تن طلا تولید کرد. معدن Herradura، متعلق به شرکت Fresnillo، یکی از بزرگترین معادن طلا در مکزیک است.
۸. اندونزی
تولید طلا: ۱۱۰ تن متریک
اندونزی با تولید ۱۱۰ تن طلا در سال ۲۰۲۳ هشتمین تولیدکننده بزرگ جهان است. بزرگترین معدن طلای این کشور، منطقه Grasberg Mining District، توسط یک مشارکت مشترک بین Freeport-McMoRan و دولت اندونزی اداره میشود.
۹. آفریقای جنوبی
تولید طلا: ۱۰۰ تن متریک
آفریقای جنوبی در سال ۲۰۲۳ حدود ۱۰۰ تن طلا تولید کرد. این کشور که زمانی پیشرو در تولید طلا بود، با مشکلاتی مانند قطعی برق و اعتراضات کارگری در صنعت طلا مواجه است.
۱۰. ازبکستان
تولید طلا: ۱۰۰ تن متریک
ازبکستان با تولید ۱۰۰ تن طلا یکی از بزرگترین تولیدکنندگان جهان است. معدن Muruntau یکی از بزرگترین معادن طلا در جهان است که بیش از ۲.۵ میلیون اونس طلا در سال تولید میکند.
این لیست نشان میدهد که تولید طلا همچنان در سطح جهانی اهمیت بالایی دارد و کشورهای تولیدکننده از افزایش قیمتها و تقاضای بالا بهرهمند میشوند.
منبع: سایت نزدک